Food Bait | Makuja ja kokemuksia Uumajassa
893
post-template-default,single,single-post,postid-893,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Makuja ja kokemuksia Uumajassa

Osana pitkäjänteistä tuotekehitysprosessia, Food Baitin ja Blue Productsin väki pakkasi laukut ja siirtyi Merenkurkun toiselle puolelle keräämään makuja, kokemuksia ja asiakastietoa Uumajasta. Kohteena oli Smakfestival -ruokatapahtuma 13.-16.9., jossa esittelimme projektikumppanimme Uumajan yliopiston kanssa projektia, tuotekehityksessä olleiden yritysten tuotteita ja saimme runsaasti kuluttajapalautteita. Matkan aikana pääsimme myös piipahtamaan kahdessa yrityksessä vierailulla, josta kuvausta on jo ruotsinkielisillä sivuillamme ja alla käännöksenä.

Smakfestivaleneilla mukanamme oli tuotteita Pirjon Pakarilta, Alavuden öljynpuristamosta, Kokkituvalta, Taivalkosken myllyltä, Pesmalta ja Snickars Deliltä. Maistatimme ja kyselimme kuluttajien palautteita tuotteista ja kerroimme projektista runsaslukuiselle tapahtumaväelle. Ja tietenkin maistelimme itsekin paikallisia herkkuja!

 

 

 

Kulturbageriet 13/9-18
Kulturbageriet sijaitsee aivan Uumajan ytimessä, kaupunginkirjaston ja hotellien yhteydessä lähellä Raatihuonetta. Paikka on rakennettu vanhan tallin tiloihin, tunnelmalliseen tiilirakennukseen, jonka ympärille on kasvanut moderni rakennus. Opintovierailun aikana saimme tutustua leipomon visioon opastetulla käynnillä. Kulturbageriet suosii perinteisiä jauholajikkeita sekä menetelmiä ylläpitääkseen käsityöperinnettä. Tarkoituksena on myös säilyttää niin paljon ravinteita leivässä kuin mahdollista. He käyttävät karkeaa jauhoa, luomutuotteita ja leipovat perinteisesti kiviuunissa. Taikinaa on huolellisesti vaivattu ja kohotettu jopa 72 tuntia.

He ovat innovatiivisia mutta he antavat samalla kunniaa perinteille, esimerkiksi korvapuustit (tai tarkemmin kanelbullar) ovat juureen tehty. Kaikki raaka-aineet ovat tarkasti valikoituja paikallisia tuotteita. Kulturbageriet hoitaa myös mm. Hotelli U&Me:n aamupalatarjoilun, joten herkuista pääsee nauttimaan myös majoittuessaan hotellissa.

 

 

Brännland Cider 14/9-18
Ajatus vierailusta siideritehtaalla heti aamutuimaan ei ole niitä ensimmäisiä, kun yritysvierailuista puhutaan, mutta pienen ajomatkan jälkeen läpi kauniiden maaseutumaisemien, saimme tutustua Brännla
nd Ciderin historiaan ja visioon perustaja Andreas Sundgrenin kanssa.

Brännlands Ciderillä oli unelma valmistaa siideriä norrlantilaisista omenoista ja se aloitti toimintansa vuonna 2010. Muutaman vuoden yrittämisen jälkeen huomattiin, että ruotsalaiset omenat soveltuvat paremmin jääsiiderin valmistukseen. Niin Ruotissa kuin Suomessakin kasvavat omenalajikkeet eivät ole niin makeita kuin siideriomenat yleensä, että tavallisesta siideristä tulee helposti todella hapokasta.

Jääsiideri on makea viini, joka on valmistettu käyttämällä omenamehua vähintään 30% sokeripitoisuudella. Sokeripitoisuus saavutetaan luonnollisesti kylmyydellä ja näin ollen mehu jäädytetään Västerbottenin kylmien talvikuukausien aikana. Mehut siis pakastuvat ulkotiloissa, konsentroituvat eli menettevät käsittelyssä osan vesipitoisuudestaan ja vasta tämän jälkeen käytetään jääsiideriksi.

Brännlands ciderin valmistama siideri pohjautuu 100% omenamehuun ilman lisäaineita, tuotteeseen ei ole myöskään lisätty sokeria. Yrityksen tavoite on viedä maailmalle ruotsalaista artesaanisiideriä. Siiderissä yhdistyvät Västerbottenin talviomenat ja Skånen omenat. ​

 

 

Ei kommentteja

Valitettavasti kommentteja ei voi juuri nyt jättää.