Projektet ökar konkurrenskraften bland små och medelstora företag i livsmedelsindustrin genom att skapa en gemensam lärmiljö och nya ekosystem för handel.
Projektets mål är att öka konkurrenskraften för företag i livsmedelsindustrin. Projekt bygger upp en lärmiljö för delande av expertkunskap, kunnande och erfarenhet för att stödja och öka tillväxten och internationaliseringen av små och medelstora livsmedelsrelaterade företag i Botnia-Atlantica-regionen. Genom en serie workshopar ökar små och medelstora företags och entreprenörers kunskap om affärsutveckling och innovation och skapas nya ekosystem i handeln mellan stora samt små och medelstora företag och entreprenörer i regionerna.
Österbottens förbund (FI), Region Västerbotten (SE), Umeå Universitet (SE), Åbo universitet (FI), Seinäjoki yrkeshögskola (FI)
Projektnamn: Food Bait – better food as growth and attraction factor for the Kvarken
Insatsområde: Näringsliv
Specifikt mål: Ökad kapacitet för gränsöverskridande affärssamarbeten
Samordnande stödmottagare: Åbo universitet (FI)
Övriga projektpartners: Seinäjoki yrkeshögskola (FI), Umeå Universitet (SE)
Webbplats: www.foodbait.fi / www.foodbait.se
Projekttidtabell: 2016-07-01 – 2019-06-30
Budget Sweden/Finland: 943 965 EUR
Beviljade EU-medel: 566 380 EUR (60 % of budget Sweden/Finland)
TOTAL PROJEKTBUDGET: 943 965 EUR
Uppdaterad: 22.2.2017