Food Bait | 15.09.2018 Studiebesök på Brännland Cider
859
post-template-default,single,single-post,postid-859,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

15.09.2018 Studiebesök på Brännland Cider

Under Smakfestivalen gjordes studiebesök bland annat till Brännland Cider. Där fick vi företagets historia och vision berättad för oss av grundaren Andreas Sundgren. Brännland Cider startade år 2010 med en dröm att göra cider på äpplen från Norrland. Efter några år av försök upptäckte man att de svenska äpplena i kombination med det norrländska klimatet lämpade sig allra bäst för att framställa Iscider.

Iscider är ett sött vin producerat genom jäsning av äppelmust med en sockerhalt före jäsning på minst 30%brix. Sockerkoncentrationen uppnås med hjälp av naturlig kyla. Därför låt musten frysas ner under de kalla vintermånaderna som Västerbotten erbjuder.

Brännland Cider producerar hantverksmässig cider i den lokal som vi besökte som är helt baserad på 100% äppelmust utan smak- eller färgtillsatser. Deras mål är att skapa en svensk hantverkscider som gör avtryck i hela världen. Äpplena som används har sitt ursprung både i Skåne och Norrland och de kombinerar vinteräpplen plockade i Västerbotten med äpplen det skånska äppelriket.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.