Food Bait | 14.09.2018 Studiebesök på Kulturbageriet, Umeå
851
post-template-default,single,single-post,postid-851,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

14.09.2018 Studiebesök på Kulturbageriet, Umeå

Under vårt studiebesök på Kulturbageriet i Umeå fick vi ta del av bageriets vision genom en guidad tur i bageriets inre. Kulturbageriet vill värna om äldre mjölsorter och metoder för att måna om hantverket samt för att bevara så mycket näring som möjligt i brödet. De arbetar med ekologiska råvaror och använder ett grovmalt mjöl. I bageriet bakas bröd på gammalt hederligt vis i stenugn och degen knådas varsamt med jästider upp till 72 timmar.

 

De har nyskapande tankar som kanelbullar av surdeg men visar lika självklart respekt för tradition och kultur. Det finns en medvetenhet hela vägen från de mjöl som används i bageriet till grönsaker och mejeriprodukter från lokala producenter.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.