Food Bait | 03.12.2018 Seminarium-Historisk måltidskultur med Ulrica Söderlind
1131
post-template-default,single,single-post,postid-1131,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

03.12.2018 Seminarium-Historisk måltidskultur med Ulrica Söderlind

 

 

 

 

 

 

 

Ulrica Söderlind, måltidshistoriker vid Restauranghögskolan, ger oss en fascinerande upptäcktsresa bland råvaror, maträtter och drycker. Går det att återskapa smaken från tidigare århundraden, och är det nödvändigt? Ulrica berättar om svensk krogmiljö under 1600-1700 tal och diskuterar människans förhållanden till smaker genom historien.

I sin måltidsforskning arbetar Ulrica tvärvetenskapligt där skriftliga källor och arkeologiska föremål står i centrum.Utöver mathistorisk forskning och undervattensarkeologi har Ulrica gett ut flera böcker, bland annat På krogen med Linné – sjökrogar och svensk 1700-talsgastronomi samt StorMatsTiden – Mat och dryck under svenskt 1600-tal.

 

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.